Ik ben dochter, zus, moeder, tante, vrouw, wandelaar, natuurmens en mindful fotografe...

Coachvrouw_profiel_bijgesneden

JOLANDA VLEUGELS

"Loslaten is op een andere manier liefdevol verbinden"

Het is mijn ambitie dat ouders en gezinnen met een verlieservaring optimale begeleiding krijgen"

Waarom richt ik me op het begeleiden van verlieservaringen rondom zwangerschap en geboorte?

Sinds 2006 heb ik veel mensen succesvol met verlieservaringen begeleid. Mensen die privé of in hun werk vast liepen en last hadden van allerlei stress gerelateerde klachten, zoals bijvoorbeeld een burn-out. Regelmatig waren dat vrouwen, die recent of soms jaren geleden een kindje verloren en daar (onbewust) nog last van hadden.

Ik merkte dat ik hen goed kon begeleiden en dat ze hun ervaring konden helen. Waardoor ze weer goed functioneerden, zich vrij voelden om plezier te hebben en daar ook weer energie voor hadden. Ze konden vol vertrouwen verder in hun gezin en werk.

Inmiddels ben ik verder opgeleid door en aangesloten bij Miskraambegeleiding Nederland en heb ik me gespecialiseerd in het succesvol begeleiden van ouders en gezinnen met een verlieservaring rondom zwangerschap en geboorte.

Jolanda-25

Omdat elk kind ertoe doet...

Ik heb zelf geen bewuste miskraam meegemaakt. Ik ben maar één keer in verwachting geweest en heb een lieve zoon.

De bevalling verliep met tegenslagen, waar ik emotioneel best lang veel last van heb gehad. Een periode waarin ik me heel kwetsbaar, eenzaam en onbegrepen gevoeld heb.

Mijn emoties liepen uiteen van trots en liefde tot onmacht, schuld, schaamte en verdriet. Ik merkte dat ik hierover praten met mijn omgeving, nog niet zo gemakkelijk vond, zeker na de eerste weken... Gelukkig is dat inmiddels veranderd.

smacap_Bright

Een persoonlijke drijfveer is dat ik het heel belangrijk vind, dat ouders en kinderen welkom zijn met alle gevoelens.

Jouw gevoelens doen ertoe, ook als die verschillen van de emoties van een ander. Door respect te hebben voor elkaars manier van omgaan met de verlieservaring, geef je ruimte aan de ander én aan jezelf.

Ruimte voor het verdriet en alle andere emoties. Ruimte om je trotse ouder, broer of zus te voelen. En ruimte om aandacht te geven aan het kindje dat zo kort bij je was.

Dat is voor volwassenen en zeker voor kinderen echt heel waardevol.

Je bent heel welkom voor persoonlijke begeleiding...

Wat kun je nu meteen doen?

Wil jij je verlieservaring goed verwerken? En voel je dat je begeleiding nodig hebt? Maak direct een afspraak, het eerste gesprek is gratis.

Mijn praktijk is gevestigd in Born, waar ik graag zowel binnen als buiten werk. Binnen heb ik een sfeervolle grote ruimte, geschikt voor zowel individuele begeleiding als kleine groepen. Buiten maak ik graag gebruik van ontspannen beweging en de mooie natuur. Ik ben trots op de fijne samenwerking met Kasteelpark Born, dat in de buurt van mijn praktijkruimte ligt. Daarnaast heb ik ruime ervaring met online en telefonisch begeleiden, als de situatie daarom vraagt.

Coachvrouw Jolanda

Ik maak graag natuurfoto's en hou van gezelligheid en lekker eten.

Met mijn man en zoon woon ik in Susteren in Midden -Limburg. Samen zijn we graag in beweging in de natuur en hebben we twee actieve border collies.

In de natuur maak ik graag foto's en die passie komt ook terug in het Mindful Fotografie programma.

oznorTO

Over vroeger:

Bij UNLP volgde ik opleidingen in systemisch werk, familieopstellingen en ben ik internationaal gecertificeerd als NLP coach. Daarnaast ben ik gecertificeerd en ervaren TriA wandelcoach met als specialisaties 'natuurlijk ontstressen' en  'natuurlijk omgaan met verlies'. En ben ik gecertificeerd en ervaren Mindful Walk coach en trainer.

Al ruim 14 jaar werk ik als zelfstandig coach in persoonlijke ontwikkeling en daarvoor werkte ik in het bedrijfsleven en het onderwijs.

En misschien ook interessant...

In mijn familie zijn meer vrouwen bekend met verlies rondom zwangerschap en geboorte.

Verlies van kinderen, zowel in de zwangerschap als op een jonge leeftijd, alleengeboren tweeling, jong verlies door gezondheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid zijn thema's die ik ken uit mijn familie.

Jolanda_coachvrouw-0345

Wat kun je nu direct doen?

Wil je je verlieservaring goed verwerken? En voel je dat je begeleiding nodig hebt? Maak meteen een afspraak, het eerste gesprek is gratis. Je bent heel welkom.