Ik ben dochter, zus, moeder, tante, vrouw, wandelaar, natuurmens en mindful fotografe...

Coachvrouw_profiel_bijgesneden

JOLANDA VLEUGELS

"Loslaten is op een andere manier liefdevol verbinden"

Het is mijn ambitie dat ouders en gezinnen met een verlieservaring optimale begeleiding krijgen"

Waarom richt ik me op het begeleiden van verlieservaringen rondom zwangerschap en geboorte?

Sinds 2006 heb ik veel mensen succesvol met verlieservaringen begeleid. Mensen die privé of in hun werk vast liepen en last hadden van allerlei stress gerelateerde klachten, zoals bijvoorbeeld een burn-out. Regelmatig waren dat vrouwen, die recent of soms jaren geleden een kindje verloren en daar (onbewust) nog last van hadden.

Ik merkte dat ik hen goed kon begeleiden en dat ze hun ervaring konden helen. Waardoor ze weer goed functioneerden, zich vrij voelden om plezier te hebben en daar ook weer energie voor hadden. Ze konden vol vertrouwen verder in hun gezin en werk.

Inmiddels ben ik verder opgeleid door en aangesloten bij Miskraambegeleiding Nederland en heb ik me gespecialiseerd in het succesvol begeleiden van ouders en gezinnen met een verlieservaring rondom zwangerschap en geboorte.

Jolanda-25

Mijn eigen zwangerschap en bevallling...

Ik heb zelf geen bewuste miskraam meegemaakt. Ik ben maar één keer in verwachting geweest en ben moeder van een lieve zoon.

De bevalling verliep met een opeenstapeling van tegenslagen, waar ik emotioneel veel last van heb gehad. Een periode waarin ik me kwetsbaar, eenzaam en onbegrepen voelde.

Mijn emoties liepen uiteen van trots en liefde tot onmacht, schaamte en verdriet. Hierover praten met mijn partner, familie en vrienden, vond ik heel lastig. En zeker na de eerste weken, had ik het gevoel, dat ik het maar voor mezelf moest houden.

smacap_Bright

Een persoonlijke drijfveer is, dat ik het heel belangrijk vind, dat ouders en kinderen welkom zijn met alle gevoelens en zich veilig voelen om deze te delen.

Jouw gevoelens doen ertoe, ook als die verschillen van de emoties van een ander. Door respect te hebben voor elkaars manier van omgaan met de verlieservaring, geef je ruimte aan de ander én aan jezelf.

Ruimte voor het verdriet en alle andere emoties. Ruimte om je trotse ouder, broer of zus te voelen. En ruimte om aandacht te geven aan het kindje dat zo kort bij je was.

Die ruimte is, zowel voor volwassenen als voor kinderen, echt heel waardevol.

Je bent heel welkom voor persoonlijke begeleiding...

Locatie

Mijn praktijk is gevestigd in Born, waar ik graag zowel binnen als buiten werk. Binnen heb ik een sfeervolle grote ruimte, geschikt voor zowel individuele begeleiding als kleine groepen. Buiten maak ik graag gebruik van ontspannen beweging en de mooie natuur in de omgeving. En heb ik een fijne samenwerking met Kasteelpark Born, dat in de buurt van mijn praktijkruimte ligt.

Covid-19 en/of wanneer begeleiding in Born niet mogelijk is

In specifieke sitaties is het mogelijk om online en telefonisch begeleid te worden. Dit wordt altijd vooraf besproken. Ik heb hiervoor een gerichte training gevolgd en na een aantal succesvolle praktijkervaringen, is duidelijk geworden dat het Hart-reis programma ook bij gerichte, online persoonlijke begeleiding goede resultaten geeft.

Wat kun je nu meteen doen?

Wil jij het kindje dat zo kort bij je was een plek geven in je leven? Wil je de verlieservaring goed verwerken? En voel je, dat je daarbij begeleid wilt worden? Maak direct een afspraak, het eerste gesprek is gratis.

Coachvrouw Jolanda

Ik maak graag natuurfoto's en hou van gezelligheid en lekker eten.

Met mijn man en zoon woon ik in Susteren in Midden- Limburg. Samen zijn we graag in beweging in de natuur en hebben we twee actieve border collies.

In de natuur maak ik graag foto's en die passie komt ook terug in de Mindful Fotografie cursus.

oznorTO

Over vroeger:

Bij UNLP volgde ik opleidingen in systemisch werk, familieopstellingen en ben ik internationaal gecertificeerd als NLP coach. Daarnaast ben ik gecertificeerd en ervaren TriA wandelcoach met als specialisaties 'natuurlijk ontstressen' en  'natuurlijk omgaan met verlies'. Verder ben ik gecertificeerd en ervaren Mindful Walk coach en trainer.

Al ruim 14 jaar werk ik als zelfstandig coach in persoonlijke ontwikkeling en daarvoor werkte ik in het bedrijfsleven en het onderwijs.

En misschien ook interessant...

In mijn familie zijn meer vrouwen bekend met verlies rondom zwangerschap en geboorte.

Verlies van kinderen, zowel in de zwangerschap als op een jonge leeftijd, alleengeboren tweeling, jong verlies door gezondheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid zijn thema's die ik ken uit mijn familie.

Jolanda_coachvrouw-0345

Wat kun je nu direct doen?

Wil jij het kindje dat zo kort bij je was een plek geven in je leven? Wil je de verlieservaring goed verwerken? En voel je, dat je daarbij begeleid wilt worden? Maak direct een afspraak, het eerste gesprek is gratis. Je bent heel welkom.