Hart-reis programma's voor ouders, gezinnen en grootouders

Coachvrouw maak een afspraak

Over je Hart-reis

Bij een ingrijpende verlieservaring maakt je hart een reis door verschillende emoties. Die emoties kunnen je overweldigen, maar geven je ook de kans om de ervaring te helen. Zodat je krachtig kunt herstellen van je verlieservaring en er weer ruimte ontstaat, om vol vertrouwen verder te gaan. Hieronder vertel ik je graag meer over de verschillende Hart-reis programma's die ik aanbied voor ouders, gezinnen en grootouders.

2

Wat krijg je in het persoonlijke Hart-reis 5-stappen programma?

Je ontdekt wat je kunt doen om je verlies te verwerken, zodat je weer goed functioneert, thuis en op je werk. Het succesvolle Hart-reis programma bestaat uit 5 afwisselende stappen, waarbij je zowel binnen als buiten in de natuur stappen gaat zetten. Daarbij krijg je gerichte begeleiding van mij persoonlijk, zodat je zeker weet dat je goed begeleid wordt. Je voelt dat je met vertrouwen de toekomst in kunt gaan.

Het Hart-reis programma voor ouders bestaat uit een persoonlijk startgesprek, de persoonlijke dag in Born waarbij je het succesvolle 5 stappenprogramma doorloopt en drie extra coachgesprekken binnen 90 dagen na afloop van de persoonlijke dag. Het Hart-reis programma is ook online beschikbaar indien de situatie daarom vraagt, bijvoorbeeld als je te ver weg woont.

Is het voor jouw herstel nodig, om op korte termijn heel gericht begeleid te worden bij jouw persoonlijke Hart-reis? Laat het me dan gauw weten. Dan kunnen we bespreken wanneer je kunt starten. Je partner is welkom om dit samen met jou te komen doen.

Hart-reis voor het gezin

Hoe is het Hart-reis 5-stappen programma voor gezinnen aangepast?

Soms is het nog niet zo gemakkelijk om je kind(eren) te helpen bij het verwerken van verlies, ook omdat dit een andere rol van je vraagt. Voor je kind(eren) is het bij een verlieservaring heel belangrijk dat je zelf de ouderrol goed vervult. Dat zij zich geborgen en veilig kunnen voelen. Dan kan het verstandig zijn, om een expert in te schakelen voor de rol van begeleider bij de emoties van de verlieservaring.

Kinderen gaan op een andere manier met hun emoties om. Ik maak gebruik van verschillende materialen en creatieve werkvormen om hen hierbij te begeleiden. Het maakt het makkelijker om de emoties op hun eigen manier te laten zien en erover te praten. Zodat dat zij beter kunnen herstellen van de verlieservaring en goed leren omgaan met hun emoties. Zo kunnen zij ook verder en weer goed functioneren in het gezin en op school.

Het Hart-reis programma voor het hele gezin bestaat uit een persoonlijk startgesprek, een persoonlijke dag voor de ouders, meerdere afspraken waarin je met je kind(eren) het succesvolle 5 stappenprogramma doorloopt en drie extra coachgesprekken binnen 90 dagen na afloop van het 5 stappen programma.

Is het voor je gezin belangrijk om professionele begeleiding te krijgen bij het verwerken van de verlieservaring? Laat het me dan gauw weten. Dan bespreken we wanneer je samen met je gezin kunt starten.

3

 Wat kan het Hart-reis programma voor mij als grootouder betekenen?

Als grootouder heb je een dubbelrol. Naast opa of oma, ben je ook moeder of vader van je eigen kind. En als je kind een kindje verliest, kan het extra lastig voor je zijn om met alle emoties om te gaan.

Soms triggert het een eigen oude verlieservaring of maak je je veel zorgen over je kind. Ook als grootouder kan onverwerkt verlies leiden tot functioneringsproblemen in het dagelijkse leven op op je werk. Hoe heeft het invloed op jouw leven?

Speciaal voor grootouders is er in het Hart-reis 5-stappenprogramma aandacht voor zowel het verlies van je kleinkind, als de zorgen om je kind.

Het Hart-reis programma voor grootouders bestaat uit een persoonlijk startgesprek, de persoonlijke dag in Born waarbij je het succesvolle 5 stappenprogramma doorloopt en drie extra coachgesprekken binnen 90 dagen na afloop van de persoonlijke dag. Het Hart-reis programma is ook online beschikbaar indien de situatie daarom vraagt, bijvoorbeeld als je te ver weg woont.

Is het belangrijk voor je om goed begeleid te worden bij je persoonlijke Hart-reis, zodat je er kunt zijn voor je kind én jezelf? Je bent heel welkom, dus laat het me weten. Dan bespreken we wanneer je op korte termijn kunt starten.

Wat kun je nu meteen doen?

Wil jij je verlieservaring goed verwerken? En voel je dat je begeleiding nodig hebt? Maak direct een afspraak, het eerste gesprek is gratis.

Een waardevolle reis begint met de eerste stap...