“Cognitieve fitness is uitdagend en leuk om te doen. Het is de weg naar een meer ontspannen, fit en vitaal leven”

blij brein krachttraining

Cognitieve Fitness

Cognitieve fitness is een training met korte oefeningen, waarbij fysieke inspanning, mentale uitdaging en ontspanning wordt gecombineerd.

Een training die je met plezier zult volgen. We lachen veel tijdens de trainingen en je ervaart al snel verbetering tijdens de oefeningen. Dit is ook goed voor je zelfvertrouwen en motivatie.

Resultaten

Door de oefeningen word je je bewust van het positieve effect van beweging op de hersenen. Oefenen en herhalen versterken de verbindingen in de hersenen. Nieuwe uitdagingen bouwen nieuwe neurale verbindingen. Je cognitieve vaardigheden verbeteren.

cof

Cognitieve fitness werkt vooral op je geheugen, concentratie, logisch denken, ruimtelijk inzicht, coördinatie en reactievermogen. Deze hersenfuncties zijn belangrijk voor talloze vaardigheden zodat je goed functioneert tijdens studie, werk en je dagelijkse leven.

De trainingen eindigen altijd met ontspanningsoefeningen, ook gericht op ontspanning in het dagelijkse leven. Hierbij kun je denken aan ademhalingsoefeningen, geleide meditatie, mindfulness en tai chi.

Cognitieve fitness is geschikt voor iedereen die mentaal en fysiek fit en vitaal wil blijven. Voor bepaalde doelgroepen kan ik een programma op maat aanbieden. Vraag hier gerust vrijblijvend naar.

Cognitieve fitness is een unieke trainingsmethode die in 2004 werd ontwikkeld voor het NCCN (NeuroCognitief Centrum Nederland). De methode is samengesteld door neuropsychologen en sportdeskundigen. Ze kent een wetenschappelijke grondslag en is onderzocht door het Trimbos-instituut.

Het Trimbos-instituut is ook verbonden aan de Stichting ter Bevordering van Cognitieve Fitness om de kwaliteit te waarborgen. Ik ben gecertificeerd trainer en ben aangesloten bij deze stichting.