Coaching: hoe wil jij begeleid worden? 

“Coaching helpt je ontdekken wat er nodig is om je doel te bereiken”

Coaching: wat ik goed kan begeleiden

Vitaliteit:
Het verbeteren van energie, kracht, dagritme, balans, in- en ontspanning en levenslust.

Verbinding:
In contact zijn met jezelf en je omgeving. Je eigen grenzen voelen, respecteren en kunnen communiceren. Balans in geven en nemen.

Vicieuze cirkel:
Het patroon doorbreken van terugkerende (stress gerelateerde) problemen.

Verliesverwerking:
Verwerking van verdriet en trauma.

Coaching: kort en krachtig

Gemiddeld zijn er 2-6 coaching sessies nodig. Coaching is kort, krachtig en doelgericht, daarom maken we tijdens de eerste sessie samen afspraken over je doel(en) en de begeleiding. Kies je voor wandelcoaching, dan gaan we naar buiten voor wandelcoaching in de natuur.

Coaching: intensieve begeleiding

Door stress kunt je in een vicieuze cirkel terecht komen die kan leiden tot depressie, burn-out, extreme vermoeidheid, angst, paniek, ongewenst gedrag en problemen met je emoties.

Je wilt vaardigheden ontwikkelen om op een gezonde manier meer controle te krijgen over je leven. Beter omgaan met stress zodat je je energie kunt gebruiken om echt te genieten van het leven.

Soms is het dan fijn om juist gedurende een wat langere periode begeleid te worden. Informeer naar de mogelijkheden.

Coaching: onverwerkt verlies

Verlies kan veroorzaakt worden door overlijden, een scheiding of een andere ingrijpende gebeurtenis. Maar er zijn meer oorzaken, zoals ziekte, ontslag, een onvervulde wens of het ontbreken van iets dat je nodig had. Soms wordt verlies niet herkent of lukt het niet om het een plek te geven.

Onverwerkte rouw en verlies kunnen voor (terugkerende) overmatige emotionele reacties en andere problemen zorgen. Want elk volgend verlies trekt de oude wond weer wat verder open… Dit kan als een doolhof van emoties ervaren worden. Omdat iedereen hier anders mee omgaat, voelt de een zich daardoor leeg en de ander juist overvol.

Het kan zijn dat je je terugtrekt en deze emoties voor jezelf houdt. Misschien voel je je niet gezien of begrepen. Vanuit eenzaamheid kunnen mensen zo in een isolement raken. En dan kan om hulp vragen nog niet zo gemakkelijk zijn. Dit kan zich uiten in depressie, burn-out of overmatige vermoeidheid. En zeker ook in terugkerende stress gerelateerde problemen met je gezondheid, gedrag, concentratie en motivatie.

Herkenning en erkenning van je (stapel van) verlies, is dan ook erg belangrijk. Goede begeleiding kan daarbij helpen. Het maakt het mogelijk om dit verlies een plek te geven. Want je kunt verlies pas op een gezonde manier verwerken, als het er mag zijn. Als coach begeleid ik je bij dit dit proces.

Simple Follow Buttons
Simple Share Buttons