JOLANDA VLEUGELS

"Ik word ingeschakeld op het moment dat er gerichte gespecialiseerde begeleiding nodig is, bij het emotioneel herstellen van een verlies rond zwangerschap en geboorte" 

Over Jolanda als coach(vrouw) en als mens:

Sinds 2006 heb ik veel mensen succesvol met verlieservaringen begeleid. Mensen die privé of in hun werk vast liepen en last hadden van allerlei stress gerelateerde klachten, zoals bijvoorbeeld een burn-out. Regelmatig waren dat vrouwen, die recent of soms jaren geleden een kindje verloren en daar (onbewust) nog last van hadden.

Ik merkte dat ik hen goed kon begeleiden en dat ze hun ervaring konden helen. Waardoor ze weer goed functioneerden, zich vrij voelden om plezier te hebben en daar ook weer energie voor hadden. Ze konden vol vertrouwen verder in hun gezin en werk.

Ik volgde een gespecialiseerde opleiding om verlies en rouw rond zwangerschap en geboorte goed te begeleiden. En sinds ik me heb gespecialiseerd in het succesvol begeleiden van ouders en gezinnen met een verlieservaring rondom zwangerschap en geboorte, heb ik al veel vrouwen en ouders mogen begeleiden.

Jolanda-25

Mijn eigen zwangerschap en bevallling...

Ik heb zelf geen bewuste miskraam meegemaakt. Ik ben maar één keer in verwachting geweest en ben moeder van een lieve zoon.

De bevalling verliep met een opeenstapeling van tegenslagen, waar ik emotioneel veel last van heb gehad. Een periode waarin ik me kwetsbaar, eenzaam en onbegrepen voelde.

Emotioneel was het een achtbaan, waar ik moeilijk over kon praten op dat moment. En zeker na de eerste weken, had ik het gevoel, dat ik het maar voor mezelf moest houden.

smacap_Bright

Een persoonlijke drijfveer is, dat ik het heel belangrijk vind, dat ouders welkom zijn met alle gevoelens en zich veilig voelen om deze te delen.

Jouw gevoelens doen ertoe, ook als die verschillen van de emoties van een ander. Door respect te hebben voor elkaars manier van omgaan met de verlieservaring, geef je ruimte aan de ander én aan jezelf.

Ruimte voor het verdriet en alle andere emoties. Ruimte om je trotse ouder, broer of zus te voelen. En ruimte om aandacht te geven aan het kindje dat zo kort bij je was.

Je bent heel welkom...

Locatie

Mijn praktijk is gevestigd in Born (gemeente Sittard-Geleen), waar ik graag zowel binnen als buiten met je werk. Binnen heb ik een sfeervolle grote ruimte, geschikt voor zowel individuele begeleiding als kleine groepen. Buiten maak ik graag gebruik van ontspannen beweging en de mooie natuur in de omgeving. En heb ik een fijne samenwerking met Kasteelpark Born, dat in de buurt van mijn praktijkruimte ligt.

Ook online begeleiding mogelijk

In specifieke sitaties is het mogelijk om online en telefonisch begeleid te worden.  Vraag er gerust naar, als het voor jou door omstandigheden niet mogelijk is om naar Born te komen. Verschillende ouders  hebben al ervaren dat dit een hele goede oplossing kan zijn.

Wat kun je nu meteen doen?

Stuur me gerust een bericht en vertel me over je situatie. Het eerste gesprek is gratis.

Coachvrouw Jolanda

Ik maak graag natuurfoto's en hou van gezelligheid en lekker eten.

Met mijn man en zoon woon ik in Susteren in Midden- Limburg. Samen zijn we graag in beweging in de natuur en hebben we twee actieve border collies.

In de natuur maak ik graag foto's en die passie komt ook terug in de Rust-route.

oznorTO

Over vroeger:

Naast de gespecialiseerde opleiding om verlies rond zwangerschap en geboorte goed te begeleiden, volgde ik opleidingen in systemisch werk, familieopstellingen en ben ik internationaal gecertificeerd als NLP coach. Daarnaast ben ik gecertificeerd en ervaren wandelcoach met als specialisaties 'natuurlijk ontstressen' en  'natuurlijk omgaan met verlies'.

Ook ben ik gecertificeerd en ervaren Mindfulness coach, Mindful Walk & Zwanger instructeur, Powerwalk instructeur en Cognitieve Fitness trainer. Meer informatie hierover vind je op www.borninbeweging.nl

Al ruim 14 jaar werk ik als zelfstandig coach in persoonlijke ontwikkeling en daarvoor werkte ik in het bedrijfsleven en het onderwijs.

Misschien ook interessant...

In mijn familie zijn meer vrouwen bekend met verlies rond zwangerschap en geboorte.

Verlies van kinderen tijdens de zwangerschap, alleengeboren tweeling, jong verlies door gezondheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid zijn thema's die ik ken uit mijn familie.

Jolanda_coachvrouw-0345

Wat kun je nu direct doen?

Stuur me gerust een bericht en vertel me over je situatie. Het eerste gesprek is gratis.

Ja, ik wil een gratis 1e afspraak